Salát s kadeřávkem a ricottou
V tomto dobrém salátu skvěle vynikne chuť pečeného a křupavého kadeřávku. Přidáme k němu čerstvé švestky, namáčené do sladké zálivky ochucené tymiánem, a podáváme s ricottou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 381 kJ / 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,40 g |
Tuky | 44,64 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 113 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 72,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytý a zcela suchý kadeřávek potřeme pomocí mašlovačky lžící oleje. Lehce ho posolíme a dáme do trouby zapnuté na funkci Gril.
Krok 2: Během pečení jej jednou otočíme a pečeme jej, dokud není křupavý a na okrajích připečený.
Krok 3: Mezitím v misce prošleháme olej, ocet, tymián a med s trochou soli a pepře. Do zálivky postupně vkládáme přepůlené švestky a necháme je v ní chvíli odpočinout, poté je odložíme stranou na talířek.
Krok 4: Na 2 talíře rozetřeme ricottu, trochu ji osolíme a opepříme a rozdělíme na ni švestky. Přidáme upečený kadeřávek a případně zakápneme zbylou marinádou.
Zveřejněno 17. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát s kadeřávkem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnrv
Moje poznámka
Salát s kadeřávkem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnrv
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 18 minutami
Plněné ořechy
Handour před 29 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 54 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
sýr ricotta,
sůl,
pepř mletý,
olej,
ocet balsamiko,
tymián čerstvý,
švestky,
med,
kadeřávek
Komentáře (1)