Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát s kadeřávkem a ricottou

V tomto dobrém salátu skvěle vynikne chuť pečeného a křupavého kadeřávku. Přidáme k němu čerstvé švestky, namáčené do sladké zálivky ochucené tymiánem, a podáváme s ricottou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 381 kJ /
808 kcal
Bílkoviny24,40 g
Tuky44,64 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 179 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy72,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytý a zcela suchý kadeřávek potřeme pomocí mašlovačky lžící oleje. Lehce ho posolíme a dáme do trouby zapnuté na funkci Gril. Krok 2: Během pečení jej jednou otočíme a pečeme jej, dokud není křupavý a na okrajích připečený. Krok 3: Mezitím v misce prošleháme olej, ocet, tymián a med s trochou soli a pepře. Do zálivky postupně vkládáme přepůlené švestky a necháme je v ní chvíli odpočinout, poté je odložíme stranou na talířek.  Krok 4: Na 2 talíře rozetřeme ricottu, trochu ji osolíme a opepříme a rozdělíme na ni švestky. Přidáme upečený kadeřávek a případně zakápneme zbylou marinádou. 

TIP: Co dalšího připravit ze švestek

Zveřejněno 17. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s kadeřávkem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnrv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát s kadeřávkem a ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnrv

Suroviny:
sýr ricotta, sůl, pepř mletý, olej, ocet balsamiko, tymián čerstvý, švestky, med, kadeřávek

Přidat fotografie receptu