Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Asijská kuchyně využije opravdu jakoukoliv část zeleniny. Třeba i zbylé košťály z brokolice, či květáku. Pokud zeleninový základ přidáte k jemnému, krátce orestovanému krůtímu masu, budete mít skvělý, rychle připravený a velmi chutný oběd.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 185 kJ / 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,20 g |
Tuky | 23,53 g |
Vláknina | 6,65 g |
Cholesterol | 145 mg |
Sodík | 3,34 g |
Sůl | 7,06 g |
Sacharidy | 21,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí maso nakrájíme do misky, promícháme se světlou sójovou omáčkou a dáme uzavřené stranou. Jidášovo ucho namočíme do teplé vody a necháme nabobtnat. Zázvor, česnek a chilli nasekáme najemno.
Krok 2: Mrkev, zelí, cibulku a pórek očistíme a nakrájíme. Košťály brokolice nakrájíme na úhledné kousky.
Krok 3: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a necháme rozvonět zázvor česnek a chilli. Přidáme maso a restujeme ze všech stran cca 5 minut. Přidáme mrkev a ještě restujeme 2 minuty poté přidáme ostatní zeleninu a houby.
Krok 4: Podle potřeby maličko podlijeme, přidáme sójovou, ústřicovou omáčku a rybí, která nahrazuje sůl. Zahustíme 1 lžičkou solamylu rozmíchaným v 50 ml vody. Necháme přejít varem, odstavíme a podáváme s asijskými pšeničnými nudlemi na talíři poházíme lístky koriandru.
Zveřejněno 18. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yWP8
Moje poznámka
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yWP8
Nejnovější recepty
Pletýnky s čokoládou a kávou
Přidáno před 35 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 4 hodinami
Piškotový beránek II
Přidáno před 14 hodinami
Jidášky
Přidáno před 14 hodinami
Špenátová polévka s vajíčkem
Přidáno před 15 hodinami
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené medvědí brambory
trdlo před 2 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
ricci před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
GabKe před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
mafinka888 před 3 hodinami
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Misa_opo před 3 hodinami
Mandarinková bábovka
Iwana666 před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
JonasM před 3 hodinami
Tvarohové lívance
ovocny.caj před 4 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 5 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Jindra100 před 5 hodinami
Suroviny:
prsa krůtí,
zázvor čerstvý,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
mrkev,
zelí pekingské,
pórek,
cibulka jarní,
jidášovo ucho,
olej olivový,
ústřicová omáčka,
omáčka rybí,
sojová omáčka světlá,
solamyl,
nudle,
Komentáře (4)