Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškovo-jablečná žemlovka

Žemlovka či také zemlbába je oblíbené sladké jídlo, které nás přenese do dětství. V této žemlovce vynecháme tvaroh a k jablkům přidáme i hrušky. Můžeme také přidat rum, který ji pěkně provoní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 708 kJ /
1 842 kcal
Bílkoviny45,88 g
Tuky97,47 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 516 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy187,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vánočku nakrájíme na plátky. Mléko rozšleháme s vejci a s cukrem. Plátky vánočky navlhčíme vaječnou směsí. Krok 2: Jablka a hrušky oloupeme, jádřince odstraníme a dužinu nakrájíme na plátky. Přidáme spařené a okapané rozinky. Směs můžeme dle chuti osladit. Krok 3: Zapékací formu vymažeme částí másla. Poté do ní vrstvíme střídavě navlhčené plátky vánočky a ovoce s rozinkami, které ještě posypeme skořicí. Poslední vrstvou musí být vánočka. Krok 4: Nakonec žemlovku zalijeme zbylým mlékem s vejci a rozpuštěným máslem. Pečeme při 180 °C dorůžova.

TIP: Jak se dělá žemlovka

Zveřejněno 19. 9. 2024

Poznámka autora poslirecept

Můžeme přidat i rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-jablečná žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xklgB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškovo-jablečná žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xklgB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vánočka, mléko, vejce, cukr, jablko, hruška, rozinky, máslo, skořice

Přidat fotografie receptu