Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát

Řízky připravené trochu netradičně, s trochu hořčice, pozvednou víkendový oběd ještě o kousek výš. K nim dejte ještě osvědčený bramborový salát podle autorky. To bude teprve lahoda! Až tento recept připravíte, dáte nám za pravdu.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie59 956 kJ /
14 330 kcal
Bílkoviny769,63 g
Tuky377,84 g
Vláknina1 721,59 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 41,39 g
Sůl91,43 g
Sacharidy1 103,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté brambory ve slupce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Očištěnou cibuli nasekáme najemno, na sítu spaříme vroucí vodou, ihned prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Krok 2: Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky, nebo nastrouháme nahrubo, uvaříme doměkka a scezené necháme necháme vychladnout. Uděláme domácí majonézu, nebo použijeme koupenou. Krok 3: Okurky sladkokyselé nasekáme najemno nebo nastrouháme nahrubo a dáme do větší mísy na míchání salátu. Přidáme oloupaná, uvařená vejce nasekaná nadrobno a také šunku nakrájenou na malé kostičky, nebo máme-li ji vcelku, můžeme ji nastrouhat. Krok 4: Přidáme do mísy vychladlé brambory oloupané a protlačené přes salátovou mřížku (na malé kostičky), cibuli, zeleninu, hořčici, ocet, lák a majonézu. Krok 5: Osolíme dle chuti, opepříme a špetkou cukru přisladíme. Dobře promícháme, nejlépe rukou dobře omytou nebo použijeme jednorázové rukavice. Salát necháme uležet v chladu (nejlépe do druhého dne). Krok 6: Plátky masa přes fólii naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem, vše vmasírujeme do masa. V mělké a široké misce prošleháme vejce s hořčicí a smetanou nebo bílým jogurtem, mírně přisolíme. Krok 7: Připravené plátky obalíme v mouce, vaječné směsi a strouhance, kterou dobře přitiskneme a přebytečnou oklepeme. Smažíme postupně na středním stupni tepla a osmažené řízky odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Krok 8: Čerstvě usmažené řízky podáváme s předem z chladu vyjmutým salátem. Dle chuti si každý zakápne citronem.

TIP: Jak dlouho péct krkovici

Zveřejněno 20. 9. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept na tyto řízky je od mé kamarádky, na salát můj vlastní podle kterého dělám salát pro celou rodinu již cca přes 50 let. Dělám větší množství a pokud někdy zbude rozmixováním získám skvělou pomazánku na chlebíčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319AR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/319AR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Bayta: :-)děkuji za komentář, vyřídím a přeji hezký večer :-K

Lákavé jídlo <3 Řízky s hořčicí jsem ještě nezkoušela, pěkný nápad :-)

RubyRom: :-) Děkuji za komentář a přeji pohodový večer :-K

S hořčicí je to dobré, už jsem taky dělala :yes::yes:

zuzi777a: :-)zkus a poznáš, já dala jen obyčejnou - přeji ať chutná :-K měj se skvěle

Marie Svarcova: Radši nezvat! Nás je moc! :-Q Ale zkusím to s hořčicí. Mám hrubozrnnou, docela mě zajímá, jak se bude rodina tvářit na změnu. :-8

zuzi777a: :-) Moc děkuji, pokud to nemáš daleko tak přijď, ještě zbylo:-K Mám štěstí, čekala jsem, že to opět nebude schválené - díky a přeji krásný, pohodový den :-K

Nádhera, chtěla bych se vetřít na oběd:-8 !

Suroviny:
brambory typ a, cibule, mrkev, celer, okurky sterilované, majonéza, vejce, šunka od kosti, sůl, lák z okurek, hořčice, ocet, cukr, pepř mletý, krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, česnek sušený, mouka hladká, vejce, hořčice, smetana, strouhanka, sádlo, citron, petrželka

Přidat fotografie receptu