Masové koule v jeřabinách
Krásně červené plody jeřabin vyniknou nejen v marmeládách a sirupech, skvělé jsou i s masem tak jako šípky. Šťavnaté pečené koule z mletého masa přelité jeřabinovou směsí jsou opravdová podzimní lahůdka.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 596 kJ / 1 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,79 g |
Tuky | 74,20 g |
Vláknina | 10,40 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 417 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 32,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme s nakrájenými listy kadeřávku, bramborovým škrobem, vejcem, nakrájenými žampiony a jednou oloupanou a nakrájenou cibulí. Osolíme a opepříme.
Krok 2: Ze směsi vytvoříme středně velké kuličky, které obalíme ve strouhance a naskládáme do sádlem vymazaného pekáčku. Poklademe cibulí, podlijeme vodou a dáme péci do trouby na 200° C asi 45 minut. Během pečení podléváme výpekem.
Krok 3: Čisté jeřabiny vložíme do kastrůlku s máslem, přidáme cukr, mletou skořici a krátce povaříme. Téměř upečené koule přelijeme jeřabinovou směsí a při nižší teplotě necháme krátce dojít.
Krok 4: Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 23. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masové koule v jeřabinách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZE39
Moje poznámka
Masové koule v jeřabinách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZE39
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 11 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 17 hodinami
Suroviny:
maso vepřové mleté,
kadeřávek,
cibule,
škrob bramborový,
žampióny,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
sádlo,
máslo,
cukr,
skořice
Komentáře