Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z hřibů s řeřichou

Pokud si z lesa nosíte plné košíky hub, hodí se každý nápad, jak je zpracovat. Chuť hříbků skvěle vynikne v této vydatné voňavé polévce s kroupami. Polévku na talíři ozdobíme čerstvou řeřichou, její štiplavá chuť s hřiby pěkně ladí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 675 kJ /
878 kcal
Bílkoviny24,82 g
Tuky25,38 g
Vláknina46,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 124 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy116,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme mrkev a oloupeme cibuli i stroužky česneku. Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji. Přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a na kousky pokrájené houby. Vše krátce orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.  Krok 2: Přidáme čerstvý libeček, propláchnuté kroupy a vaříme přibližně 50 minut. Krok 3: Na závěr vmícháme rajský protlak a polévku dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Krok 4: Jednotlivé porce polévky zdobíme před podáváním nastříhanou řeřichou.

TIP: Jak využít houby

Zveřejněno 23. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hřibů s řeřichou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkY34

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z hřibů s řeřichou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkY34

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, cibule, česnek, olej, houba hřib, vývar zeleninový, libeček, krupky, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý, řeřicha

Přidat fotografie receptu