Polévka z hřibů s řeřichou
Pokud si z lesa nosíte plné košíky hub, hodí se každý nápad, jak je zpracovat. Chuť hříbků skvěle vynikne v této vydatné voňavé polévce s kroupami. Polévku na talíři ozdobíme čerstvou řeřichou, její štiplavá chuť s hřiby pěkně ladí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 675 kJ / 878 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,82 g |
| Tuky | 25,38 g |
| Vláknina | 46,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 124 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 116,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistíme mrkev a oloupeme cibuli i stroužky česneku. Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji. Přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, prolisovaný česnek a na kousky pokrájené houby. Vše krátce orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.
Krok 2: Přidáme čerstvý libeček, propláchnuté kroupy a vaříme přibližně 50 minut.
Krok 3: Na závěr vmícháme rajský protlak a polévku dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Krok 4: Jednotlivé porce polévky zdobíme před podáváním nastříhanou řeřichou.
Zveřejněno 23. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z hřibů s řeřichou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkY34
Moje poznámka
Polévka z hřibů s řeřichou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkY34
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 17 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 18 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 18 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 19 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 19 hodinami
Suroviny:
mrkev,
cibule,
česnek,
olej,
houba hřib,
vývar zeleninový,
libeček,
krupky,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
řeřicha
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.