Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažantí prsa na sušených hříbcích

Zvěřina je oblíbená díky své výrazné chuti i vůni. Jemná a šťavnatá bažantí prsa připravíme velmi snadno a můžeme je podávat s lahodnou hříbkovou smetanovou omáčkou a bramborami či knedlíky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 200 kJ /
1 243 kcal
Bílkoviny27,06 g
Tuky97,37 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy58,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bažantí prsa omyjeme pod vodou a osušíme. Zkontrolujeme, zda neobsahují broky nebo kousky peří. Osolíme, opepříme a opečeme je na pánvi s celerovou natí z obou stran po 6 minutách. Asi 3 minuty před koncem pečení přidáme máslo. Krok 2: Sušené hříbky vložíme do hrnku a zalijeme vroucí vodou. Necháme asi 15 minut nabobtnat. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme s kmínem na másle. Cibuli necháme pouze zesklovatět. Přisypeme hladkou mouku, krátce orestujeme a zalijeme vývarem s houbami. Krok 3: Přilijeme mléko a za občasného míchání vaříme asi 15 minut do zhoustnutí. Poté zjemníme smetanou, provaříme a dochutíme solí. Krok 4: Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory, bramborové, houskové nebo karlovarské knedlíčky.

TIP: Jak zpracovat bažanta

Zveřejněno 25. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažantí prsa na sušených hříbcích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPmEE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažantí prsa na sušených hříbcích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPmEE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
bažant, nať celerová, sůl, pepř mletý, olej, máslo, hříbky sušené, cibule, kmín celý, máslo, mouka hladká, mléko, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu