Kachní stehna s jablky a rozinkami
Šťavnatá pečená kachní stehna se skvěle hodí jako oběd ve sváteční dny. Výborné kachní maso si dobře rozumí i se sladkými chutěmi, proto ho podáváme s pečenými jablky a šťávou ochucenou rozinkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 252 kJ / 1 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,67 g |
Tuky | 10,51 g |
Vláknina | 25,20 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 187,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní porce osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C.
Krok 2: Po hodině pečení odebereme z pekáče přebytečný tuk, kachnu lehce posypeme majoránkou a do výpeku vložíme jablka nakrájená na osminky.
Krok 3: Vrátíme do trouby a pečeme již nezakryté dalších 45 minut.
Krok 4: Rozinky zalijeme horkým vínem a necháme 10 minut bobtnat.
Krok 5: Na másle rozpustíme cukr, zalijeme vínem s rozinkami a přidáme několik lžic výpeku z kachny. Promícháme a přivedeme k varu. Ochutíme špetkou soli, ztlumíme teplotu a necháme zredukovat na hustší šťávu.
Krok 6: Kachnu upečenou dozlatova podáváme s jablky, rozinkovou omáčkou a bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 25. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní stehna s jablky a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk05y
Moje poznámka
Kachní stehna s jablky a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk05y
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 3 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 57 minutami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
stehno kachní,
sůl,
pepř mletý,
jablko,
majoránka,
rozinky,
víno bílé,
máslo,
cukr
Komentáře