Dýňový perník s rumovou polevou
Jemná chuť dýně v kombinaci s voňavým perníkovým kořením vytváří nezapomenutelnou kombinaci, která provoní celý domov. Tato vláčná buchta s rumovou polevou skvěle chutná a k přípravě stačí pár základních surovin. Výsledek vás nadchne!
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 714 kJ / 3 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,66 g |
Tuky | 147,10 g |
Vláknina | 19,95 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 545,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky prosejeme mouku. Promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou a solí. V jiné míse prošleháme dohladka ostatní suroviny. Přidáme moučnou směs a krátce promícháme, aby se vše spojilo.
Krok 2: Nalijeme do plechu vyloženého pečicím papírem. Pečeme 40-45 minut na 170 °C. Necháme částečně vychladnout a potřeme marmeládou.
Krok 3: Na přípravu polevy budeme potřebovat malý kastrůlek, do kterého dáme rozpustit máslo. Přisypeme cukr a kakao. Za stálého míchání opatrně prohřejeme do rozpuštění cukru. Nakonec přidáme rum a nalijeme na perník (poleva nesmí být horká, pouze teplá). Posypeme sekanými ořechy a skladujeme v lednici.
Zveřejněno 25. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňový perník s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73A4y
Moje poznámka
Dýňový perník s rumovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73A4y
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 6 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 18 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 3 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 3 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 8 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 8 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 8 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 8 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 12 hodinami
Suroviny:
pyré dýňové,
mléko,
olej,
cukr,
cukr třtinový,
vejce,
mouka hladká,
koření do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
soda jedlá,
sůl,
marmeláda meruňková,
ořechy pekanové,
cukr moučkový,
máslo,
kakao,
rum
Komentáře (8)