Hruškové dorty s marcipánem
Jednoduchý, ale efektní dezert pro slavnostní dny připravíme z marcipánu a hrušek. Dortíky potřeme brusinkovým kompotem smíchaným s rumem, tím vytvoříme ještě lahodnější chuť. Ozdobíme je fondánem.
Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 152 kJ / 3 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,50 g |
Tuky | 202,34 g |
Vláknina | 28,17 g |
Cholesterol | 859 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 429,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku s rozměklým máslem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Vypracujeme hladké těsto a rozdělíme ho na několik částí podle zapékacích formiček.
Krok 2: Formy vymažeme olejem a těsto pomocí prstů do formiček natlačíme tak, abychom získali vyvýšené okraje. Potom je uložíme na chvíli do lednice a mezitím připravíme náplň. Troubu včas rozpálíme na 170 °C.
Krok 3: Marcipán nahrubo nastrouháme. Z hrušek odstraníme slupku, překrojíme na čtvrtiny, zbavíme je jádřince a nakrájíme na plátky.
Krok 4: Korpusy předpečeme asi 10 minut. Na dno koláče rozložíme strouhaný marcipán a na něj navrstvíme plátky hrušek. Koláče vrátíme do trouby a pečeme je dalších přibližně 20 minut.
Krok 5: Brusinkový kompot rozmícháme s rumem a citronovou šťávou, touto polevou potřeme koláče a opět dopékáme při lehce snížené teplotě dalších 10 minut.
Krok 6: Koláče necháme úplně vychladnout a ozdobíme je bílým fondánem, ze kterého vykrojíme požadované tvary.
Zveřejněno 26. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hruškové dorty s marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkzG
Moje poznámka
Hruškové dorty s marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkzG
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová,
olej,
marcipán,
hruška,
kompot brusinkový,
rum,
šťáva citronová,
fondán
Komentáře