Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí krk na špeku a pečeném česneku

Krásně rozpadající se hovězí maso, dušené na pečeném česneku a iberijském špeku, se perfektně hodí k nedělnímu obědu. Maso, připravené v tlakovém hrnci, neztratí nic ze své šťavnatosti a za hodinu bude hotové. Pokrm můžete podávat s knedlíkem nebo rýží.

Hodnocení receptu je 4,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 042 kJ /
4 551 kcal
Bílkoviny223,77 g
Tuky368,16 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 559 mg
Sodík 3,76 g
Sůl8,90 g
Sacharidy80,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vývaru (nebo vody) namočíme natrhanou chlebovou střídku a kůrku nakrájenou na drobné kostičky. Krok 2: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na cca 8x8 cm velké kusy. Zlehka osolíme, opepříme a koření vmasírujeme do masa. Krok 3: Špek a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, kuličky koření a bobkový list vložíme do vajíčka nebo pytlíčku na sypaný na čaj. Krok 4: Do papiňáku na rozehřáté sádlo dáme špek. Až začne pouštět tuk, přidáme cibuli a restujeme do tmavší nazlátlé barvy. Krok 5: Poté vložíme maso které prudce zatáhneme, podlijeme vývarem, přidáme koření a česnek. Krok 6: Zamícháme, hrnec uzavřeme poklicí a od doby varu vaříme pod tlakem, na slabém plameni 40 minut.
Hrnec odstavíme ze sporáku, počkáme až povolí tlakový ventil a hrnec otevřeme. Krok 7: Maso a koření vybereme stranou, do hrnce dáme rozmočený chleba a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby dochutíme, vrátíme nazpět maso a minutu povaříme. Krok 8: Na přílohu se hodí knedlík, rýže i těstoviny.

TIP: Jak použít hovezí maso - rady a tipy k přípravě

Zveřejněno 26. 9. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Když je ke koupi za přijatelnou cenu český česnek, každou palici zvlášť zabalím do alobalu a upeču v troubě. Peču společně s masem, bokem vedle pekáčku. Po upečení ze slupek vymačkám a zamrazím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na špeku a pečeném česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2jVX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí krk na špeku a pečeném česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2jVX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Ivusa: Ivanko,moc děkuji:-8:-K

Vypadá to báječně <3

Suroviny:
krk hovězí, špek, česnek, cibule, vývar hovězí, sádlo, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř mletý, vývar masový, chléb

Přidat fotografie receptu