Zadělávané bedly
Bedly jsou oblíbené houby, které často připravujeme jako řízek. Tentokrát je připravíme zadělávané v chutné kombinaci s vínem a smetanou. K bedlám podáváme opečenou pancettu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 858 kJ / 444 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 31,72 g |
Vláknina | 6,16 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 17,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bedly očistíme a nakrájíme je na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.
Krok 2: V hlubší větší pánvi orestujeme na másle cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme česnek a krátce jej opečeme. Poté do pánve přidáme bedly, majoránku a sůl. Krátce orestujeme asi 3 minuty a poté bedly podlijeme vínem. Vše opékáme, dokud se alkohol nevyvaří.
Krok 3: Do pánve vlijeme smetanu. Možná jí bude třeba o trochu víc podle toho, jak velké bedly jsme použili. Za občasného promíchání vaříme na středním plamenu do změknutí hub. Mezitím na pánvi opečeme na proužky nakrájenou pancettu.
Krok 4: Bedly na závěr dochutíme solí, pepřem a trochou citronové šťávy a podáváme je s uvařenou rýži, těstovinami nebo s chlebem a pancettou.
Zveřejněno 27. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávané bedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmLP
Moje poznámka
Zadělávané bedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmLP
Nejnovější recepty
Duhová vosí hnízda
Přidáno před 8 hodinami
Karamelové oválky
Přidáno před 9 hodinami
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 15 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno 21. 12. 2024 11:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Margot kuličky voní kokosem, rumem a čokoládou. Toto nepečené cukroví si zkrátka zamilujete, a přitom je hotové za chvíli
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky na víně
Dogys před 24 minutami
Výborná fazolová polévka
spirikmichal.ostrava před 1 hodinou
Omáčka z hlívy ústřičné
Sahula před 3 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
MartinaDvorakova před 3 hodinami
Drožďová polévka
Lusssie před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 13 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 13 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 17 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 17 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 18 hodinami
Suroviny:
houba bedla,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
šťáva citronová,
víno bílé,
smetana,
pancetta
Komentáře (1)