Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený jáhelník s ovocem

Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí, kardamomem a její povrch zdobí třeba fíky nebo švestky.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 274 kJ /
1 738 kcal
Bílkoviny57,26 g
Tuky38,39 g
Vláknina34,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 396 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy273,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly spaříme horkou vodou, potom je vložíme do hrnce, přidáme veškeré koření a zalijeme mlékem. Za občasného promíchání je vaříme s poodkrytou pokličkou na středním plameni přibližně 20 minut. Jakmile máš uvařenou jáhlovou kaši, odstav hrnec z plotny a vyjmi z ní hřebíčky. Krok 2: Jakmile je kaše uvařená, odstavíme hrnec z plotny a vyjmeme z ní hřebíčky. Do jáhel vmícháme nasekané mandle, sušené ovoce a dosladíme medem nebo sirupem podle chuti. Krok 3: Kaši přendáme do olejem či ghí vymazané zapékací formy (misky), povrch uhladíme, poklademe kousky ovoce a lehce je do kaše vmáčkneme. Pečeme přibližně 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Zveřejněno 2. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený jáhelník s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJkwY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený jáhelník s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJkwY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko rostlinné, kardamom, koření hřebíček, skořice mletá, ovoce, mandle, ovoce sušené, olej kokosový, med, jáhly

Přidat fotografie receptu