Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřibová omáčka s koprem

Houbové omáčky mají díky lesním houbám skvělou vůni a výraznou chuť. Tuto omáčku zjemníme smetanou, díky které se houbová chuť pěkně rozvine. Na závěr přidáme i voňavý čerstvý kopr.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 35 min

40 min (5 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 862 kJ /
923 kcal
Bílkoviny10,31 g
Tuky81,49 g
Vláknina5,55 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy35,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit asi 750 ml vody. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření a kousek másla a trochu osolíme. Krok 2: Na pánvi osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, po zesklovatění opepříme mletým pepřem. Přidáme nakrájené hřiby, kousek másla a můžeme i trochu posypat mletým kmínem. Hřiby podusíme. Po změknutí opatrně houby přendáme do připravené vody, ze které předtím vyjmeme koření. Krok 3: Ve smetaně rozmícháme trochu hladké mouky a přilijeme ji do vody. Povaříme a nakonec do hotové omáčky nasypeme i nasekaný kopr. Poté už nevaříme. Krok 4: Podáváme například s bramborami.

TIP: Jak připravit houbovou omáčku

Zveřejněno 2. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibová omáčka s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRoA5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřibová omáčka s koprem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRoA5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bobkový list, pepř, koření nové koření, máslo, sůl, olej, cibule, houba hřib, kmín mletý, pepř mletý, smetana ke šlehání, mouka hladká, kopr

Přidat fotografie receptu