Slaný koláč
Slané koláče mají široké využití, hodí se jako praktická svačina na cesty i jako pohoštění pro přátele. Tento koláč zaujme voňavou náplní z lesních hub a díky smetaně je krásně vláčný. Povrch koláče navíc zdobí rozteklý sýr.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 711 kJ / 3 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,04 g |
Tuky | 223,70 g |
Vláknina | 53,20 g |
Cholesterol | 682 mg |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 2,70 g |
Sacharidy | 267,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku s rozměklým máslem, vodou, solí a pepřem zpracujeme na hladké těsto, které dáme alespoň na hodinu do lednice.
Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme ji na kolečka a orestujeme ji na másle. Přidáme pokrájené houby, vše ochutíme solí, drceným kmínem a dusíme asi 10 minut. Pak přilijeme smetanu a vmícháme nasekanou petrželku. Směs necháme vychladnout.
Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Kulatou formu vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: Pomocí válečku rozválíme těsto a vložíme do formy tak, aby vznikly vyvýšené okraje. Houbovou směs rozprostřeme na těsto, posypeme sýrem a pečeme asi 40 minut.
Zveřejněno 3. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEM1K
Moje poznámka
Slaný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEM1K
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 9 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 14 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 5 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 6 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 8 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 10 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 10 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 10 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
pepř mletý,
houby,
cibule,
máslo,
sůl,
kmín drcený,
smetana sladká,
petrželka,
sýr ementál
Komentáře (1)