Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z hlívy, dýně a česneku

V této netradiční pomazánce se zajímavě doplňuje jemná chuť hlívy ústřičné a sladkost dýně hokaido. K dochucení použijeme česnek a chilli omáčku, která dodá pomazánce trochu pikantnosti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie519 kJ /
124 kcal
Bílkoviny6,88 g
Tuky0,51 g
Vláknina13,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 213 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy17,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytou, osušenou a semínek zbavenou dýni nahrubo nastrouháme. Krok 2: V pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje a osmahneme na něm najemno nakrájenou šalotku s česnekem a po chvíli přidáme velmi nadrobno nakrájenou hlívu. Krok 3: Osolíme a ochutíme kořením a chilli omáčkou. Za občasného míchání dusíme asi 15 minut, pak přidáme dýni a pokračujeme v dušení ještě 10-15 minut, dokud se nevypaří přebytečná šťáva. Krok 4: Pomazánku necháme vychladnout. Podáváme ji například s celozrnným chlebem a zeleninovou oblohou.

TIP: Další oblíbené pokrmy z hlívy ústřičné

Zveřejněno 3. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z hlívy, dýně a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w9XR

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomazánka z hlívy, dýně a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w9XR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně hokkaido, olej olivový, cibule šalotka, česnek, hlíva ústřičná, sůl, zelenina, omáčka chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu