Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka s houbami

Klasická vydatná zelňačka plná chutí je ideální do sychravého podzimního počasí. Kromě kysaného zelí do ní přidáme trochu dobré klobásy a čerstvé lesní houby, které její výraznou chuť ještě posílí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 45 min

50 min (5 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 071 kJ /
734 kcal
Bílkoviny28,26 g
Tuky34,47 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 164 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy67,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli společně s klobásou. Krok 2: Přidáme očištěné a nakrájené houby a podlijeme trochou vývaru. Houby podusíme, přilijeme zbytek vývaru a přimícháme oloupané a nakrájené brambory, nakrájené zelí, papriku, sůl a pepř. Krok 3: Vaříme, dokud brambory a zelí nejsou měkké. Nakonec vlijeme rajský protlak se smetanou a vše promícháme. Krok 4: Na talíři ozdobíme například petrželkou.

TIP: Další oblíbené recepty z kysaného zelí

Zveřejněno 3. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Agj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Agj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej, cibule, klobása, houby čerstvé, vývar masový, brambory, zelí kysané, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, protlak rajčatový, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu