Dýňové šátečky
Drobné slané šátečky s pikantní náplní jsou skvělé jako pohoštění k pivu nebo vínu. Sladkou chuť dýně doplní chilli koření. Příprava je velmi snadná, a to i díky použití dýně hokaido, kterou nemusíme loupat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 231 kJ / 2 445 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,17 g |
Tuky | 144,20 g |
Vláknina | 11,94 g |
Cholesterol | 901 mg |
Sodík | 609 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 227,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku se solí promícháme s vejcem a změklým máslem. Zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici alespoň hodinu uležet.
Krok 2: Mezitím připravíme dýňové pyré. Dýni omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do hrnce, přidáme trošku vody (100-150 ml) a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Potom dýni rozmixujeme a vzniklé pyré ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a chilli kořením. Necháme zchladnout.
Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 180 °C.
Krok 4: Těsto rozválíme na placku silnou asi 3-4 mm. Pomocí skleničky z něj vykrájíme kolečka. Do středu každého kolečka naneseme lžičkou trochu dýňového pyré, kolečko přeložíme a vidličkou přitiskneme okraje. Taštičky ještě nařízneme, vyskládáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem se solí.
Krok 5: Pečeme v troubě asi 15 minut.
Zveřejněno 4. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňové šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADmRO
Moje poznámka
Dýňové šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADmRO
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 34 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
vejce,
máslo,
dýně hokkaido,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
chilli,
vejce,
sůl
Komentáře