Lískooříškové sušenky I
Lískové oříšky provází jednu z našich nejznámějších pohádek. Vy si s námi můžete z těchto drobných oříšku upéct křehké sušenky. Jen z pár surovin, zejména mletých lískových oříšků, mouky, másla a vanilky vytvoříte skutečně lahodné mlsání jak pro děti, tak i dospělé.
Suroviny pro 35 kusů
35kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 638 kJ / 3 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,77 g |
Tuky | 159,72 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 850 mg |
Sodík | 208 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 386,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladnu.
Krok 2: Odleželé těsto rozválíme a ozdobnými vykrajovátky na sušenky tvoříme sušenky, které skládáme na plech vystlaný pečicím papírem.
Krok 3: Sušenky pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C přibližně 12 minut.
Zveřejněno 4. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lískooříškové sušenky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZmp
Moje poznámka
Lískooříškové sušenky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZmp
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 14 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 20 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 22 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
lunav1 před 1 hodinou
Bramborové špecle
ZboSy před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 2 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 12 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 13 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 14 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 16 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 16 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 16 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
vejce,
ořechy lískové mleté
Komentáře (1)