Vláčné skořicové šneky
Svátek skořicových šneků se každoročně slaví 4. října. Můžete si je ovšem připravit kdykoliv, protože jakmile je jednou ochutnáte, budete je péct opravdu často. Ať už s polevou nebo bez ní, nadýchaná skořicová rolka zažene všechny chmury.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 137 kJ / 5 769 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,68 g |
Tuky | 261,07 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 774 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 763,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Smícháme všechny suroviny a necháme asi 10 minut vykynout.
Krok 2: Poté smícháme všechny ingredience na těsto, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme minimálně 1 hodinu kynout.
Krok 3: Jakmile je těsto nakynuté, připravíme náplň. Rozehřejeme máslo a přidáme skořici a cukr.
Krok 4: Těsto rozválíme na placku, natřeme směsí a pak krájíme na tenčí proužky, které zabalíme do šneka.
Dáváme na menší plech s pečicím papírem a necháme 10 minut odpočinout. Poté šneky podlijeme smetanou ke šlehání a pečeme 15-20 minut na 180 stupňů. Krok 5: Z Lučiny nebo Paloučku, másla a cukru vymícháme polevu. Krok 6: Ještě teplé šneky potřeme polevou a můžeme podávat.
Dáváme na menší plech s pečicím papírem a necháme 10 minut odpočinout. Poté šneky podlijeme smetanou ke šlehání a pečeme 15-20 minut na 180 stupňů. Krok 5: Z Lučiny nebo Paloučku, másla a cukru vymícháme polevu. Krok 6: Ještě teplé šneky potřeme polevou a můžeme podávat.
Zveřejněno 6. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vláčné skořicové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOYY
Moje poznámka
Vláčné skořicové šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOYY
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 10 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 15 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 6 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 8 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 10 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 10 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 11 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 11 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 11 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 12 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 12 hodinami
Suroviny:
mléko,
cukr krupice,
mouka hladká,
droždí sušené,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
kvásek,
smetana zakysaná,
máslo,
máslo,
skořice,
cukr,
lučina,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (1)