Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní řezy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Tento recept přináší skvělý nápad, jak použít listy na výrobu krásných čokoládových lístků. Lahodný dezert s jemným kávovým krémem, zasypaný čokoládovými lístky zaujme na první pohled a naladí vás na podzimní náladu.

Přidat do oblíbených past1978 Přidat komentář

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 334 kJ /
7 489 kcal
Bílkoviny114,24 g
Tuky383,74 g
Vláknina30,08 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,91 g
Sacharidy848,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků, vložíme je do mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr, po částech změklou Heru a vyšleháme. Postupně přidáváme vlažné mléko a šleháme do pěny. Krok 2: Potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Krok 3: Pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Polovinu těsta vlijeme do připraveného pekáče. Kakao rozmícháme s rumem, přidáme do mísy k zbylému těstu, promícháme a nalijeme na světlé těsto. Krok 5: Pečeme asi 35-40 minut. Krok 6: Mezitím připravíme krém. Ohřejeme mléko, část odlijeme do hrníčku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme k varu, přidáme cukr, vlijeme rozmíchaný pudink a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Poté necháme vychladnout. Vlažný pudink rozšleháme, přidáme změklé máslo, instantní kávu a pomocí ručního šlehače připravíme krém, který dáme chladit do lednice. Krok 7: Dále připravíme čokoládové lístky. Na jejich přípravu budeme potřebovat omyté a osušené listy. Rozpustíme čokoládu a tuk, promícháme a polevou potřeme spodní stranu lístků. Lístky skládáme na pečicí papír a čokoládu necháme v mrazničce krátce ztuhnout (stačí minuta). Potom lístky z mrazáku vyjmeme, znovu potřeme čokoládou a vrátíme do mrazničky. Lístky postupně vyjmeme z mrazáku, položíme je čokoládovou stranou na alobal a pomocí špičky nože a pinzety sloupneme zelený list. Čokoládových lístků se nedotýkáme prsty, pouze pinzetou nebo nožem. Uchováváme je v mrazáku, nebo v lednici. Zelené listí znovu potřeme polevou a celý postup opakujeme, dokud není hotovo asi 60 čokoládových lístečků. Krok 8: Vychladlý korpus vyklopíme z pekáče, navrch rozetřeme kávový krém a nakrájíme na kostky. Krok 9: Na každý řez naaranžujeme několik čokoládových lístků. Můžeme je ozdobit i lístkem čerstvé meduňky a podáváme.

TIP: Jak vyrobit čokoládové ozdoby

Zveřejněno 7. 10. 2024 14:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VON41

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
vejce, tuk hera, cukr, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, mléko, kakao, rum, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, cukr, káva instantní, máslo, čokoláda hořká, tuk 100%, tuk, mouka hrubá, meduňka

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VON41

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu