Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z bedel

Chmurné podzimní dny jsou jako stvořené pro polévky. Pokud jste se zrovna vrátili s pár bedlami z lesa, můžete je zrovna zpracovat na večeři. Uvařte si tuto snadnou polévku z lahodných bedel, které doplní česnek a majoránka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie570 kJ /
136 kcal
Bílkoviny4,38 g
Tuky0,70 g
Vláknina7,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme papriku, na proužky pokrájené bedly, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a nové koření a vaříme asi 20 minut, až jsou houby měkké. Krok 2: Jakmile jsou houby měkké, vmícháme do polévky mouku rozmíchanou v troše vody. Při vlévání pořádně mícháme, aby nevznikly hrudky a necháme takto asi 15 minut vařit. Krok 3: Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a mezi prsty promnutou majoránku. Stáhneme z plotny a podáváme.

TIP: Velkou úrodu bedel můžete také snadno zamrazit

Zveřejněno 7. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z bedel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w92j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z bedel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w92j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houba bedla, cibule, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, česnek, majoránka, mouka hladká, vývar masový, bobkový list, koření nové koření, olej

Přidat fotografie receptu