Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Naše babičky uměly využít opravdu všechny zbytečky a poživatelné části drůbeže. Někdy může být i zbytkové jídlo dokonce voňavější a chuťově skoro lepší, než původní zdrojový pokrm. Navíc se můžeme pokusit být také - moderně řečeno - zero waste.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 215 kJ / 1 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,10 g |
Tuky | 3,36 g |
Vláknina | 17,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 325,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skelet z pečené kachny obereme, maso dáme stranou. Z pekáče slijeme přebytečný tuk. Odložíme ho na pozdější použití (je skvělý na chléb, nebo jako základ na polévky typu česnečka).
Krok 2: Na dno pekáče položíme zbylé vypečené kůže z kachny (po dokončení můžeme odstranit), ponecháme část tuku i výpečky. Zasypeme zeleninovou směsí.
Krok 3: Přidáme obrané maso osolíme (jen lehce, výpek je již slaný), zasypeme rýží a zalijeme horkou vodou nad úroveň rýže. Přikryjeme pekáč zvrchu.
Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C na dobu 15 minut, poté vypneme a necháme přikrytou rýži zhruba 20 minut dojít.
Krok 5: Na talíři doplníme klasicky strouhaným sýrem, sterilovanou okurkou, červenou řepou nebo čalamádou.
Zveřejněno 7. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm0W
Moje poznámka
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm0W
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 8 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 13 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 5 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 6 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 8 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 9 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 10 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 10 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 10 hodinami
Suroviny:
skelet kachní,
rýže,
směs zeleninová,
sůl,
pepř mletý,
voda,
sýr
Komentáře (2)