Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Podzimní salát z růžičkové kapusty s jablky a hruškou se bude skvěle hodit ke grilovanému drůbežímu masu, rybě nebo hermelínu. Salát vás nadchne svou barevností i netradiční chutí a je vhodný i pro slavnostní příležitosti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 553 kJ / 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,71 g |
Tuky | 23,11 g |
Vláknina | 27,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 72,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustičky očistíme a uvaříme na páře do poloměkka.
Krok 2: Jablko a hrušku nakrájíme i se slupkou na menší dílky. Cibuli nakrájíme najemno.
Krok 3: Ovoce i zeleninu zakápneme olivovým olejem, mírně osolíme a opepříme.
Krok 4: Rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme na 180° C asi 30 minut. Podle potřeby promícháme.
Krok 5: Pečený salát přendáme do mísy, posypeme sušenými brusinkami a podáváme ještě teplý.
Zveřejněno 7. 10. 2024 15:48
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADmwz
Nejnovější recepty
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 6 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 6 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 7 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 8 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Tortilly s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Jak udělat zeleninu v troubě? Pečená chutná skvěle jen tak nebo jako příloha
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Dopřejme si podzimní zeleninové saláty plné vitamínů
Vynálezce hromosvodu Prokop Diviš měl na talíři pečené knedlíky s dušenou kapustou, v době půstu pak i šneky a žáby
Jaké saláty připravit na podzim? Na své si přijdou milovníci hub, luštěnin, dýně či řepy
Jak správně uvařit růžičkovou kapustu? Patří mezi nejhodnotnější druhy zeleniny a v kuchyni se vyplatí
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pstruh pečený v troubě
PodavkaJ před 9 minutami
Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Lisa444 před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ofiponka před 3 hodinami
Batáty s hlívou
Cook.Chef před 3 hodinami
Houbová smaženice
PetraCy před 3 hodinami
Krkovička z trouby
Fitulka před 4 hodinami
Salát Coleslaw
Sefiragold před 5 hodinami
Kuřecí prsa s houbami a kari
majka-24 před 5 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 9 hodinami
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 9 hodinami
Komentáře