Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové rizoto se žampiony

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Lahodné rizoto s jemnou a sladkou chutí dýně podáváme s opečenými plátky žampionů, strouhaným parmazánem a lístky salátu. Toto voňavé podzimní jídlo potěší pěknou barvou i výbornou chutí.

Přidat do oblíbených poslirecept poslirecept Přidat komentář

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 605 kJ /
2 057 kcal
Bílkoviny64,66 g
Tuky78,13 g
Vláknina23,70 g
Cholesterol 124 mg
Sodík 1,25 g
Sůl3,09 g
Sacharidy263,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou a nakrájenou dýni a chvíli restujeme. Krok 2: Přisypeme rýži, zalijeme vínem, necháme chvíli vydusit a postupně přilijeme horký vývar. Rizoto vaříme za občasného míchání přibližně 25 minut, osolíme a opepříme. Krok 3: Houby nakrájíme na plátky, osmahneme na kousku másla a ochutíme solí a pepřem. Vmícháme je k rizotu, které posypeme strouhaným parmazánem a zdobíme lístky salátu.

TIP: Jak využít dýni v kuchyni

Zveřejněno 8. 10. 2024 18:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové rizoto se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYPn

Marie

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
cibule, máslo, dýně máslová, rýže kulatozrnná, víno bílé, vývar drůbeží, sůl, pepř mletý, žampióny, parmazán, salát

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové rizoto se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYPn

Přidat fotografie receptu