Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové rizoto se žampiony

Lahodné rizoto s jemnou a sladkou chutí dýně podáváme s opečenými plátky žampionů, strouhaným parmazánem a lístky salátu. Toto voňavé podzimní jídlo potěší pěknou barvou i výbornou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 605 kJ /
2 057 kcal
Bílkoviny64,66 g
Tuky78,13 g
Vláknina23,70 g
Cholesterol 124 mg
Sodík 1,25 g
Sůl3,09 g
Sacharidy263,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou a nakrájenou dýni a chvíli restujeme. Krok 2: Přisypeme rýži, zalijeme vínem, necháme chvíli vydusit a postupně přilijeme horký vývar. Rizoto vaříme za občasného míchání přibližně 25 minut, osolíme a opepříme. Krok 3: Houby nakrájíme na plátky, osmahneme na kousku másla a ochutíme solí a pepřem. Vmícháme je k rizotu, které posypeme strouhaným parmazánem a zdobíme lístky salátu.

TIP: Jak využít dýni v kuchyni

Zveřejněno 8. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové rizoto se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYPn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové rizoto se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNYPn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, máslo, dýně máslová, rýže kulatozrnná, víno bílé, vývar drůbeží, sůl, pepř mletý, žampióny, parmazán, salát

Přidat fotografie receptu