Vinná klobása s jablky
Dozlatova upečená vinná klobása je klasika, která si našla cestu i na sváteční stoly. Pochutnat si na ní můžeme i mimo Vánoce, například v kombinaci s jemnou bramborovo-jablkovou kaší posypanou křupavou smaženou strouhankou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 584 kJ / 3 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,01 g |
Tuky | 228,06 g |
Vláknina | 41,10 g |
Cholesterol | 577 mg |
Sodík | 8,64 g |
Sůl | 20,60 g |
Sacharidy | 289,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Klobásu opláchneme, osušíme a nakrájíme na dílky. Stočíme je do spirály a zpevníme špejlemi. Naskládáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme snítku rozmarýnu a v předehřáté troubě dozlatova upečeme.
Krok 2: Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a povaříme v osolené vodě. Když jsou poloměkké, přidáme oloupaná jablka nakrájená na kostičky a společně uvaříme doměkka.
Krok 3: Vodu slijeme, brambory a jablka rozšťoucháme a naředíme horkým mlékem. Přidáme lžíci másla, osolíme, a pokud jsou jablka příliš kyselá, můžeme přidat i špetku cukru. Vymícháme hladkou kaši a uchováme v teple.
Krok 4: V pánvi rozpustíme zbylé máslo, vsypeme strouhanku a dozlatova osmažíme.
Krok 5: Upečené klobásy vyjmeme a uchováme v teple. Výpek naředíme malým množstvím vody. Na plotně odvaříme připečenou šťávu. Zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem.
Krok 6: Klobásy rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a ozdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme s kaší posypanou osmaženou strouhankou.
Zveřejněno 8. 10. 2024 20:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vinná klobása s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOQY
Nejnovější recepty
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno 7. 10. 2024 16:01
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno 7. 10. 2024 15:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný hruškový koláč s gorgonzolou a ořechy
Swarofka před 32 minutami
Bramboračka č. 3
IvanaK před 3 hodinami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 4 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 5 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 5 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 6 hodinami
Šlehačková buchta
RadobyPekar před 6 hodinami
Houbová omáčka z praváků
Slanky před 7 hodinami
Komentáře