Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablka v županu smažená

Pokud máte rádi jablka pečená v županu, vyzkoušejte rychlejší variantu. Jablka smažená v těstíčku se skořicí jsou výbornou alternativou k lívancům a hodí se jako snídaně či dezert, když vás honí mlsná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

HanaVl

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 566 kJ /
613 kcal
Bílkoviny23,58 g
Tuky22,06 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 540 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy78,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmícháme vejce s cukrem, olejem a skořicí. Krok 2: Přidáme hladkou mouku s kypřicím práškem, postupně vmícháme mléko a špetku soli. Mléka přidáváme tolik, aby těstíčko bylo husté, ale šlo v něm obalovat. Krok 3: Jablka oloupeme, nakrájíme na asi1 cm vysoká kolečka, vykrojíme jádřinec, obalujeme a smažíme z obou stran do zlata. Odkládáme na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný olej. Krok 4: Podáváme lehce poprášené cukrem, pokapané medem nebo javorovým sirupem, lze přidat vanilkovou zmrzlinu.

TIP: Oblíbené recepty na jablka v županu

Zveřejněno 8. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablka v županu smažená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VONY1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablka v županu smažená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VONY1

Marie

Suroviny:
cukr moučkový, vejce, skořice, olej, mouka hladká, mléko, kypřící prášek, olej, med, sůl

Přidat fotografie receptu