Pomalu pečená krkovička
Šťavnaté plátky krkovice pomalu pečené na lůžku z dušeného zelí provoní celou kuchyni. Zelí dochucené karamelizovanou cibulí, jablky a tymiánem chutná skvěle a maso dobře doplňuje.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 096 kJ / 1 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,13 g |
Tuky | 62,77 g |
Vláknina | 42,08 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 195 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 120,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na 2 lžících sádla z obou stran.
Krok 2: Opečené maso odložíme stranou, do pánvičky přidáme zbylé sádlo a necháme zpěnit oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli. Pak ji poprášíme cukrem a necháme zkaramelizovat.
Krok 3: Přidáme nakrouhané zelí, zalijeme ho vínem a chvíli podusíme.
Krok 4: Ochutíme octem, solí, pepřem a vmícháme na kousky nakrájená jablka a tymián.
Krok 5: Na dno pekáčku rozložíme zelí, na to poklademe plátky masa, vše zakryjeme alobalem a takto pečeme při 160 °C asi 2,5-3 hodiny.
Krok 6: Podáváme s opečenými brambory nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 9. 10. 2024 08:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečená krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEM4p
Nejnovější recepty
Omáčka s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno před 3 hodinami
Pomalu pečená krkovička
Přidáno před 4 hodinami
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vyzkoušeli jsme, jak vaří kuchař národního týmu: Martin Svatek v Táboře nabízí gastronomický zážitek za přijatelnou cenu
Plněná kapsa na houbách: Vepřové plátky s voňavou houbovou omáčkou připravené v papiňáku jsou na stole za půl hodiny
Havelské posvícení provoní ořechové cukroví. Staročeský recept je snadný a připomene nám kuchyni babiček
Vyzkoušeli jsme knedlíky z pražského Knedlína. Jeden stojí 69 Kč a kromě sladké klasiky nabízejí i s krevetami
Kachní stehna na zelí: Šťavnaté masíčko a kyselá zelenina jsou báječnou kombinací, kterou zvládne i začátečník
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
xnovav před 11 minutami
Extra rychlé lívance
Rinnes před 36 minutami
Krtkův dort na plechu
Kacka20 před 50 minutami
Drožďová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Domácí jogurt
Kristen1993 před 1 hodinou
Poctivá kulajda s liškami
hajibuni před 2 hodinami
Cuketové Míša řezy
Danulka52 před 2 hodinami
Hruškový závin s ořechy a brusinkami
Recept24 před 3 hodinami
Výborná buchta s jablkovým rosolem
Noumik před 3 hodinami
Bábovka s jablkem a Margotkou
daniela1262 před 5 hodinami
Komentáře