Mrkvovo-ananasové řezy
Mrkev a ananas je osvěžující a šťavnatá kombinace. S naším receptem tak můžete upéct z těchto dvou surovin skvělé řezy. Jsou z nadýchaného piškotu a zdobené lahodným smetanovým krémem, který můžete dozdobit třeba čokoládou.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 710 kJ / 5 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,99 g |
Tuky | 256,57 g |
Vláknina | 29,50 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 2,91 g |
Sacharidy | 708,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ananas i se šťávou rozmixujeme a smícháme s nastrouhanou mrkví.
Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, pomalu přišleháme olej. Přimícháme ovoce a nakonec mouku s kypřicím práškem.
Krok 3: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a dáme péci na 175 °C na přibližně 40 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 4: Lučinu vyšleháme se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem dohladka. Rozetřeme na upečený korpus a posypeme čokoládovou zdobením nebo strouhanou čokoládou může být i kokos.
Zveřejněno 11. 10. 2024 14:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvovo-ananasové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/829mo
Moje poznámka
Mrkvovo-ananasové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/829mo
Nejnovější recepty
Pivní jablečný štrúdl
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí prsa na kopru v sójové omáčce, pečená cuketa, dýně, mrkev a kukuřice
Přidáno před 12 hodinami
Plněné bedly
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa pečená v zelném listu s Romadurem, pečené bramborové vrtule, zelný salátek s rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Králík s houbami a čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Pečená jablíčka na hlávkovém zelí a papriky plněné goudou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Pískorky aneb Bramborové placky ze západních Čech: Stačí zvolit správný typ brambor a jednu netradiční ingredienci
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí řízečky s mrkví a sýrem v těstíčku
Chmelova před 2 hodinami
Babiččiny lívance
Evellinka před 2 hodinami
Cuketovo-citronový makovník / makovec
JanaVotrubova před 11 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 11 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Terecha před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Petule123 před 14 hodinami
Mexický guláš podle renecka
Coffee.j před 15 hodinami
Jablečné hrk-hrk řezy
Panova před 16 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Ljenka před 18 hodinami
Květákové placky
NEVIMJosef před 18 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
mrkev,
kompot ananasový,
cukr moučkový,
vejce,
olej,
lučina,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
zdobení čokoládové
Komentáře