Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulová polévka s liškami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

flanderka.z

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Lišky patří mezi tradiční a oblíbené druhy hub. Mají velice typickou vůni a lehce kořeněnou chuť. My je s tímto receptem můžeme snadno zakomponovat do lahodné cibulové polévky s máslem a vajíčkem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 110 kJ /
982 kcal
Bílkoviny27,44 g
Tuky72,91 g
Vláknina30,45 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 237 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy43,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme, nakrájíme nahrubo, spaříme horkou vodou a v 1,2 l vody uvaříme doměkka. Krok 2: Lišky očistíme, drobně pokrájíme a podusíme na části másla. Krok 3: Uvařenou cibuli tyčovým mixerem v tekutině rozmixujeme dohladka, zahustíme instantní tmavou jíškou, přidáme podušené lišky a dovaříme doměkka. Před koncem varu zašleháme dvě syrová vejce, vypneme oheň a vejce necháme srazit. Vmícháme také zbytek másla. Krok 4: Dochutíme solí a posypeme nakrájenou petrželkou. Polévku podáváme s krutonky.

TIP: Jak připravit domácí tmavou jíšku

Zveřejněno 13. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová polévka s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R94X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová polévka s liškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R94X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, voda, houby lišky, máslo, vejce, sůl, jíška tmavá instantní, krutony, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu