Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá omáčka z hříbků

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Čerstvě nasbírané houby můžeme zpracovat různými způsoby. Třeba z nich uvařit lahodnou bílou omáčku. Očištěné houby stačí podusit s kořením ve vývaru, doplnit smetanou a koprem. Servírujeme ideálně s knedlíkem a vařeným vajíčkem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 836 kJ /
1 634 kcal
Bílkoviny80,19 g
Tuky115,90 g
Vláknina45,40 g
Cholesterol 1,77 g
Sodík 787 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy47,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli. Jakmile zrůžoví, přidáme očištěné a na kousky nakrájené houby, koření, podle chuti a podlijeme vývarem podle potřeby. Dusíme přibližně 15 minut. Krok 2: Pak přidáme mouku rozšlehanou ve vodě a povaříme dalších 10 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a octem, zvýrazníme trochou sekaného kopru. Potom bychom už omáčku neměli vařit. Krok 3: Vejce vaříme od doby varu 3-4 minuty. Poté je ihned zchladíme a oloupeme. Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem a uvařeným vajíčkem.

TIP: Rady a tipy, jak dlouho vařit vajíčka

Zveřejněno 13. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá omáčka z hříbků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRny5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá omáčka z hříbků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRny5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cibule, houby čerstvé, koření nové koření, bobkový list, pepř mletý, sůl, vývar hovězí, smetana, mouka hladká, ocet, cukr, kopr, vejce

Přidat fotografie receptu