Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Pečené kuřecí stehno s jemným zeleninovým pyré je ideální volbou pro diabetiky, kteří hledají chutné a vyvážené jídlo. Tento pokrm kombinuje šťavnaté kuřecí maso a jemné pyré z pečené zeleniny. Lehké a chutné jídlo které zasytí, aniž by zatěžovalo organismus.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 271 kJ / 65 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,12 g |
Tuky | 3,48 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu nakrájíme a dáme do remosky nebo do pekáčku. Osolíme, pokapeme olejem.
Krok 2: Kuřecí stehno osolíme, posypeme uzenou mletou paprikou a přidáme k zelenině. Pečeme společně, ale zelenina je upečená dřív tak ji vyjmeme a stehno dopečeme.
Krok 3: Zeleninu rozmixujeme s kouskem másla na pyré. Podáváme s pečeným kuřecím stehnem a zdobíme čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 8. 10. 2024 18:25
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYK6
Nejnovější recepty
Vinná klobása s jablky
Přidáno před 1 hodinou
Pečené kuřecí stehno a zeleninové pyré (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Dýňové rizoto se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno 7. 10. 2024 16:01
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno 7. 10. 2024 15:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Velký test pražských jídelen: Na Žižkově je k mání skvělý řízek s bramborami za 120 Kč, nezklamala ani Havelská koruna
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka č. 3
IvanaK před 36 minutami
Králík na česneku a hořčici
Danna před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Zaneta24 před 2 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
xmirex před 2 hodinami
Turecké kynuté koláče
danava před 2 hodinami
Škvarkové uzlíky s karamelovou cibulkou
danava před 2 hodinami
Zelné placky se škvarky
Brumaire před 3 hodinami
Šlehačková buchta
RadobyPekar před 3 hodinami
Houbová omáčka z praváků
Slanky před 4 hodinami
Kefírový moučník
f-kikinka před 4 hodinami
Komentáře