Vaječná frittata s pečenou dýní
Frittata je italská verze omelety, která se na závěr zapéká v troubě a je velmi sytá, hodí se tedy jako vydatná snídaně. Ochutíme ji pečenou dýní a podáváme s jednoduchým salátem z ředkve a mrkve.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 068 kJ / 1 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,36 g |
Tuky | 83,43 g |
Vláknina | 5,55 g |
Cholesterol | 2,38 g |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 3,44 g |
Sacharidy | 19,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Promícháme je s lžící oleje, trochou pepře a uzenou paprikou. Pečeme v pekáčku vyloženém pečicím papírem při 200 °C doměkka. Když je dýně upečená, lehce ji osolíme a promícháme.
Krok 2: Upečenou dýni dáme do pánve na frittatu a zalijeme ji rozšlehanými vejci ochucenými solí, pepřem a medvědím česnekem. Rozpálíme plotýnku a necháme vajíčka lehce ztuhnout, poté pánev přesuneme do trouby rozehřáté na 180 °C a necháme upéct dozlatova.
Krok 3: 5 minut před koncem pečení frittatu posypeme strouhaným sýrem.
Krok 4: Mrkev a ředkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Promícháme a zalijeme zálivkou ze 2 lžic oleje, 2 lžic limetkové šťávy, kousku najemno nastrouhaného zázvoru, soli a pepře. Promícháme a salát dochutíme solí a pepřem.
Krok 5: Frittatu podáváme se salátem a cherry rajčaty.
Zveřejněno 10. 10. 2024 10:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječná frittata s pečenou dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkv9
Nejnovější recepty
Luhačovický špaček
Přidáno před 2 hodinami
Vaječná frittata s pečenou dýní
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 16 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 20 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno před 23 hodinami
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 1 minutou
Rajčatový salát s majolkou
juannita před 10 minutami
Linecká kolečka III.
Panova před 12 minutami
Linecké cukroví
Panova před 14 minutami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 16 minutami
Dýňové muffiny
Brumaire před 1 hodinou
Zeleninová polévka s rýži
vakl1 před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
Michaelka93 před 3 hodinami
Vepřová tyrolská játra
pinonek před 4 hodinami
Banánové brownies
MichaelaSr před 4 hodinami
Komentáře