Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinové ragú

Z chutného a aromatického jeleního masa můžeme připravit výborné ragú s bohatou chutí. Dlouhá příprava zajistí, že bude maso krásně měkké a všechny chutě se správně propojí. Ragú podáváme s těstovinami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 832 kJ /
2 589 kcal
Bílkoviny138,46 g
Tuky58,92 g
Vláknina22,57 g
Cholesterol 215 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,70 g
Sacharidy328,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso propláchneme v cedníku, necháme okapat a jemně umeleme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. V hrnci rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, zpěníme cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Krok 3: Za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu. Přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a znovu krátce opečeme. Krok 4: Podlijeme vínem, vmícháme mrkev a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Trvá to asi 90 minut. Během dušení občas promícháme a podléváme podle potřeby vodou. Krok 5: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vroucí vodě se lžící oleje, pak je slijeme a necháme okapat. Krok 6: Do hotového ragú vmícháme smetanu, připravené těstoviny a podle potřeby dochutíme solí. Nakonec ragú rozdělíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou, snítkou bylinek a podáváme.

TIP: Jak zpracovat jelení maso

Zveřejněno 10. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinové ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnyW

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinové ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnyW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jelení, cibule, mrkev, slanina uzená, česnek, protlak rajčatový, víno červené, sůl, pepř mletý, těstoviny, olej, smetana, petrželka, pažitka

Přidat fotografie receptu