Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinové ragú

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Z chutného a aromatického jeleního masa můžeme připravit výborné ragú s bohatou chutí. Dlouhá příprava zajistí, že bude maso krásně měkké a všechny chutě se správně propojí. Ragú podáváme s těstovinami.

Přidat do oblíbených poslirecept poslirecept Přidat komentář

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 832 kJ /
2 589 kcal
Bílkoviny138,46 g
Tuky58,92 g
Vláknina22,57 g
Cholesterol 215 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,70 g
Sacharidy328,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso propláchneme v cedníku, necháme okapat a jemně umeleme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. V hrnci rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, zpěníme cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Krok 3: Za stálého míchání opékáme, až maso změní barvu. Přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a znovu krátce opečeme. Krok 4: Podlijeme vínem, vmícháme mrkev a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Trvá to asi 90 minut. Během dušení občas promícháme a podléváme podle potřeby vodou. Krok 5: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vroucí vodě se lžící oleje, pak je slijeme a necháme okapat. Krok 6: Do hotového ragú vmícháme smetanu, připravené těstoviny a podle potřeby dochutíme solí. Nakonec ragú rozdělíme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou, snítkou bylinek a podáváme.

TIP: Jak zpracovat jelení maso

Zveřejněno 10. 10. 2024 14:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinové ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnyW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
maso jelení, cibule, mrkev, slanina uzená, česnek, protlak rajčatový, víno červené, sůl, pepř mletý, těstoviny, olej, smetana, petrželka, pažitka

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinové ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRnyW

Přidat fotografie receptu