Pstruh s podzimním salátem
Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného medovo-hořčičnou zálivkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 513 kJ / 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,62 g |
Tuky | 37,53 g |
Vláknina | 16,19 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 52,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyvržené pstruhy zbavíme hlavy a ocasu a omyjeme je. Osolíme zvenku i zevnitř. Do každého dáme 2 plátky citronu, 2 nasekané stroužky česneku a 1/2 hrsti petrželky. Necháme 15 minut odležet.
Krok 2: Zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme. Hořčici, med, olej, sůl a pepř smícháme a zálivkou ochutíme salát.
Krok 3: V pánvi rozpálíme máslo a pstruhy opékáme 5 minut z každé strany pod poklicí, aby byli dobře propečení. Podáváme je se salátem a pečivem.
Zveřejněno 10. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh s podzimním salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpAl
Moje poznámka
Pstruh s podzimním salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpAl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 14 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 14 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 5 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 9 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 10 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 10 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 11 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 12 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 14 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 14 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 15 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 16 hodinami
Suroviny:
pstruh,
sůl,
citron,
česnek,
petrželka hladkolistá,
mrkev,
celer,
olej slunečnicový,
hořčice,
med,
máslo,
pepř mletý
Komentáře