Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh s podzimním salátem

Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného medovo-hořčičnou zálivkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 513 kJ /
601 kcal
Bílkoviny6,62 g
Tuky37,53 g
Vláknina16,19 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 359 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy52,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyvržené pstruhy zbavíme hlavy a ocasu a omyjeme je. Osolíme zvenku i zevnitř. Do každého dáme 2 plátky citronu, 2 nasekané stroužky česneku a 1/2 hrsti petrželky. Necháme 15 minut odležet. Krok 2: Zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme. Hořčici, med, olej, sůl a pepř smícháme a zálivkou ochutíme salát. Krok 3: V pánvi rozpálíme máslo a pstruhy opékáme 5 minut z každé strany pod poklicí, aby byli dobře propečení. Podáváme je se salátem a pečivem.

TIP: Deset rad na téma pstruh

Zveřejněno 10. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh s podzimním salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpAl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh s podzimním salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpAl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pstruh, sůl, citron, česnek, petrželka hladkolistá, mrkev, celer, olej slunečnicový, hořčice, med, máslo, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu