Obrácené řízky z vepřové krkovice
Řízkem k obědu potěšíte celou vaši rodinu. Obrácené řízky, předem naložené do zakysané smetany, obalené nejprve v kukuřičných lupíncích a pak ve vajíčku, jsou krásně křehké a plné chuti. Jako přílohu můžete podávat bramborovou kaši.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 255 kJ / 2 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,41 g |
Tuky | 149,04 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 941 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 38,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky naklepeme, osolíme, opepříme a přes noc je naložíme do zakysané smetany.
Krok 2: Plech vymažeme olejem. Kukuřičné lupínky pomeleme . Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a pokrájíme.
Krok 3: Maso obalíme v kukuřičných lupíncích a poté jej obalíme ve vajíčku.
Krok 4: V pánvi na rozpáleném oleji nejprve orestujeme cibuli s česnekem dozlatova. Vyjmeme, dáme stranou a poté zprudka opečeme řízky z obou stran.
Krok 5: Maso naskládáme na připravený plech, na maso položíme plátky másla a osmaženou cibuli s česnekem.
Krok 6: Pocákáme lehce olejem, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 40 minut. Během pečení podléváme troškou vody. Voda s máslem se vsákne a řízky jsou krásně křehoučké.
Zveřejněno 9. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklQJ
Moje poznámka
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklQJ
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 6 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 11 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 2 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 4 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 6 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 7 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 7 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 7 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 8 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 8 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
lupínky kukuřičné,
vejce,
máslo,
cibule,
česnek,
olej,
voda
Komentáře (1)