Nenanuky (dortík na klacku)
Dortová lízátka, známá také jako cake pops, jsou malé sladké pochoutky tvořené z drobečků dortu, které jsou smíchány s krémem a následně vytvarovány jako placičky či nanuky. Tyto tvary jsou napíchnuty na tyčinky, potaženy čokoládou nebo polevou a zdobeny.
Suroviny pro 1 dávka
Počet porcí závisí na surovinách
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 700 kJ / 2 318 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,47 g |
Tuky | 70,00 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 681 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 377,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na korpus vyšlehám máslo s vejci, přidám vše ostatní. Těsto peču na plechu nebo ve formě vyložené pečicím papírem asi 30 minut při teplotě 180 °C. Upečený korpus dám vychladnout a rozdrobím.
Krok 2: Vyšlehám mascarpone společně se šlehačkou do hustého krému, pak přidám pikantní marmeládu. Nakonec krém dobře promíchám z nadrobeným korpusem.
Krok 3: Vzniklou hmotu vtlačím do forem na nanuky přidám dřívko a dám ztuhnout nejméně na 1 hodinu do lednice.
Krok 4: Poté namáčím do rozpuštěné čokolády ve vodní lázni - a zdobím dle fantazie.
Zveřejněno 9. 10. 2024 12:38
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nenanuky (dortík na klacku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmRV
Nejnovější recepty
Ořechový dort
Přidáno před 3 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno před 6 hodinami
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno před 6 hodinami
Omáčka s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečená krkovička
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Vyzkoušeli jsme, jak vaří kuchař národního týmu: Martin Svatek v Táboře nabízí gastronomický zážitek za přijatelnou cenu
Plněná kapsa na houbách: Vepřové plátky s voňavou houbovou omáčkou připravené v papiňáku jsou na stole za půl hodiny
Havelské posvícení provoní ořechové cukroví. Staročeský recept je snadný a připomene nám kuchyni babiček
Vyzkoušeli jsme knedlíky z pražského Knedlína. Jeden stojí 69 Kč a kromě sladké klasiky nabízejí i s krevetami
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový guláš s bramboráčky
kremik před 7 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Alena Simbova před 1 hodinou
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
zdenka.s před 1 hodinou
Pórková polévka
Blazenka před 2 hodinami
Segedínský guláš
Schovy124 před 3 hodinami
Jehněčí guláš z tlakáče
JanaJurkova před 5 hodinami
Prezidentská bábovka
Kattyy před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
xnovav před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
Rinnes před 7 hodinami
Krtkův dort na plechu
Kacka20 před 7 hodinami
Komentáře