Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z kotrče na způsob dršťkové

Houby jsou skvělá alternativa k dršťkám. Použít můžeme například kotrč, který se v našich lesích docela hojně objevuje. Polévku bohatě ochutíme paprikou a přidáme i osmaženou slaninu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 971 kJ /
949 kcal
Bílkoviny32,58 g
Tuky55,29 g
Vláknina45,31 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 964 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy60,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby a zeleninu nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Pak houby scedíme a vývar zahustíme moukou. Krok 2: Oloupanou a nakrájenou cibuli a slaninu osmažíme, přidáme mletou papriku a smícháme s vývarem. Krok 3: Před koncem varu vložíme do polévky uvařené houby a dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.

TIP: Jak využít kotrč

Zveřejněno 11. 10. 2024

Poznámka autora poslirecept

Kotrč roste nejčastěji u kořenů borovic.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kotrče na způsob dršťkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr6Wr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z kotrče na způsob dršťkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr6Wr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotrče, zelenina kořenová, vývar masový, cibule, sůl, pepř celý, mouka hladká, slanina, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, česnek

Přidat fotografie receptu