Podzimní rizoto
Krémové rizoto je velmi lahodné a připravit ho není žádná věda. Důležité je použít správné suroviny. Rizoto připravíme se sladkými bramborami a posypeme ho slanou gorgonzolou a vlašskými ořechy.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 169 kJ / 996 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,32 g |
| Tuky | 39,26 g |
| Vláknina | 7,58 g |
| Cholesterol | 132 mg |
| Sodík | 586 mg |
| Sůl | 0,04 g |
| Sacharidy | 115,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme rýži a chvíli osmahneme, dokud nezprůhlední.
Krok 2: Přidáme na malé kostky nakrájené oloupané brambory a zalijeme vínem. Necháme projít varem a přilijeme tolik horkého osoleného vývaru, aby byla rýže ponořená. Vždy, když rýže vodu vstřebá, dolijeme další vývar. Vaříme na mírném plamenu.
Krok 3: Vaříme cca 20 minut, dokud rýže není al dente - rizoto by mělo být mazlavé, nikoliv suché. Nakonec vmícháme máslo.
Krok 4: Servírujeme s gorgonzolou, ozdobené vlašskými ořechy a pokapané olivovým olejem.
Zveřejněno 12. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpKl
Moje poznámka
Podzimní rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpKl
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Suroviny:
gorgonzola,
brambory,
rýže arborio,
olej olivový,
cibule,
ořechy vlašské,
víno bílé suché,
máslo
Komentáře (2)