Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní rizoto

Krémové rizoto je velmi lahodné a připravit ho není žádná věda. Důležité je použít správné suroviny. Rizoto připravíme se sladkými bramborami a posypeme ho slanou gorgonzolou a vlašskými ořechy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

xgajovak

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 169 kJ /
996 kcal
Bílkoviny27,32 g
Tuky39,26 g
Vláknina7,58 g
Cholesterol 132 mg
Sodík 586 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy115,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme rýži a chvíli osmahneme, dokud nezprůhlední. Krok 2: Přidáme na malé kostky nakrájené oloupané brambory a zalijeme vínem. Necháme projít varem a přilijeme tolik horkého osoleného vývaru, aby byla rýže ponořená. Vždy, když rýže vodu vstřebá, dolijeme další vývar. Vaříme na mírném plamenu. Krok 3: Vaříme cca 20 minut, dokud rýže není al dente - rizoto by mělo být mazlavé, nikoliv suché. Nakonec vmícháme máslo. Krok 4: Servírujeme s gorgonzolou, ozdobené vlašskými ořechy a pokapané olivovým olejem.

TIP: Jak uvařit krémové rizoto

Zveřejněno 12. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpKl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYpKl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
gorgonzola, brambory, rýže arborio, olej olivový, cibule, ořechy vlašské, víno bílé suché, máslo

Přidat fotografie receptu