Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní čočka a Radečkovo vejce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kovadlina Kovadlina

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min + namočení čočky den předem

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, + namočení čočky den předem)

Pokud patříte k milovníkům čočky, tenhle recept vám určitě zachutná. Lehce pikantní čočka je obohacena o sýr, restovanou mrkev a cibulku a podávat ji můžete s volským okem, kysaným zelím a mrkví nakrájenou na proužky.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 549 kJ /
2 760 kcal
Bílkoviny193,10 g
Tuky81,32 g
Vláknina108,55 g
Cholesterol 718 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,72 g
Sacharidy263,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem namočíme čočku. Krok 2: Cibule nakrájíme na hodně drobno a osmahneme na oleji do zlatova. Do zapékací misky dáme pár kapek oleje, trojúhelník sýra, dvě našlehané vejce , pažitku, osolíme, opepříme, nahoru nastrouháme goudu. Krok 3: Na pánvi na oleji osmahneme nastrouhané mrkve dozlatova. Krok 4: Do uvařené čočky vmícháme rozmixovanou osmaženou mrkev, cibulku, osolíme, opepříme, přidáme špetku chili. Krok 5: Naplněnou zapékací misku dáme zapéct do trouby na 200 °C do zlatova. Zdobíme trochou mrkve nakrájené na proužky a kysaným zelím. Podáváme se smaženým volským okem.

TIP: Nejoblíbenější jídla z čočky

Zveřejněno 12. 10. 2024 08:46

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní čočka a Radečkovo vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89OQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní čočka a Radečkovo vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89OQ

Suroviny:
čočka, vejce, sýr tavený, sýr gouda, mrkev, sůl, pepř, paprika sušená sladká, chilli, cibule, olej olivový, pažitka, zelí kysané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu