Mátový sirup s citrony
Vynikající mátový sirup, který můžete použít jako přísadu do osvěžujících letních nápojů, ale také může posloužit jako lék při nechutenství, špatném trávení, nebo i při nachlazení. Jeho příprava je jednoduchá a není potřeba ho zavařovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 270 kJ / 8 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 2,16 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 032,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mátu opláchneme a pokrájíme ji. Citrony nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Do převařené vody přidáme omytou mátu a citrony i s kůrou.
Krok 3: Necháme louhovat 2 dny.
Krok 4: Sirup přecedíme přes utěrku, vymačkáme mátu i s citrony a přidáme cukr. Směs za občasného promíchání ohříváme k bodu varu.
Krok 5: Hned horké lijeme do čistých lahví a zavíčkujeme. Už nezavařujeme! Je vynikající a nekazí se.
Zveřejněno 13. 10. 2024 13:19
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátový sirup s citrony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9zJ
Moje poznámka
Mátový sirup s citrony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9zJ
Nejnovější recepty
Jablečný chlebíček s ořechy
Přidáno před 2 hodinami
Mátový sirup s citrony
Přidáno před 3 hodinami
Čalamáda velmi chutná
Přidáno před 4 hodinami
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 6 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 8 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolicová polévka
Dogys před 54 minutami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
Suzy8 před 1 hodinou
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
Marta D před 2 hodinami
Řízky z mletého masa
Marta D před 3 hodinami
Karlovarské knedlíky - velmi dobré
zujali před 3 hodinami
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 3 hodinami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 3 hodinami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 3 hodinami
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 4 hodinami
Segedínský guláš
RabaRoman před 4 hodinami
Suroviny:
voda,
máta,
citron,
cukr
Komentáře