Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Využijte čas dýní a uvařte rodině velmi jednoduchou polévku z této skvělé a variabilní podzimní plodiny. Na vyšperkování a dochucení pokrmu bude stačit zázvor, chilli a hoblinky parmazánu k podávání.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 719 kJ / 172 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 14,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 0,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni rozpůlíme a vydlabeme semínka. Můžeme překrojit na čtvrtky. Položíme řeznou stranou dolů na pečicí papír, zakápneme olejem a pečeme na 180 °C cca 30 minut.
Krok 2: V hrnci přivedeme k varu vývar a vložíme kousky upečené dýně. Přidáme nakrájený zázvor a chilli papričku, případně chilli vločky. Krátce vše povaříme a rozmixujeme na jemný krém. Je-li třeba, přidáme trochu vývaru a dochutíme solí.
Krok 3: Na talíři polévku doplníme parmazánovými hoblinkami.
Zveřejněno 14. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzr1
Moje poznámka
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzr1
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 7 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 12 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 3 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 4 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 6 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 7 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 8 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 8 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 8 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 8 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
zázvor čerstvý,
chilli paprika čerstvá,
vývar drůbeží,
sýr parmazán strouhaný,
sůl,
olej olivový
Komentáře (2)