Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z pečené zeleniny

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vychodilovapetra1

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Jednoduché a rychlé vaření ocení v dnešní uhnané době každý. Skvělou omáčku třeba k těstovinám můžeme připravit z různé sezónní zeleniny. Tu stačí upéct doměkka, okořenit a rozmixovat dohladka. Přidat můžete samozřejmě i maso.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 051 kJ /
251 kcal
Bílkoviny9,91 g
Tuky3,44 g
Vláknina18,89 g
Cholesterol 7 mg
Sodík 149 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy39,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Krok 2: Vložíme ji do zapékací misky, pokapeme olivovým olejem, přidáme koření a pečeme na 180 °C zhruba 30-45 minut, dokud není zelenina měkká. Krok 3: Po změknutí zeleniny přidáme mléko a necháme v troubě ještě 10 minut. Poté vše rozmixujeme na omáčku.

TIP: 7 tipů, jak správně ohřát omáčku

Zveřejněno 15. 10. 2024

Poznámka autora vychodilovapet…

Jako příloha se skvěle hodí bramborové špecle nebo těstoviny. Můžeme navíc přidat opečené kousky krůtího masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z pečené zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZElA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z pečené zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZElA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně, mrkev, cibule, česnek, cuketa, petržel, olej olivový, majoránka, kmín drcený, pepř mletý, petrželka, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu