Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné mušle s brokolicí

Těstovinové mušle jsou ideální k plnění nejrůznějšími náplněmi. Tentokrát použijeme lahodnou náplň z brokolice, slaniny a ricotty a na závěr je zapečeme v troubě. Jídlo vypadá pěkně na pohled a chutná ještě lépe.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 675 kJ /
2 790 kcal
Bílkoviny87,01 g
Tuky152,85 g
Vláknina32,14 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,42 g
Sacharidy251,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě tzv. na skus. Pak je slijeme, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Krok 2: Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 5 minut ve slané vodě. Pak ji slijeme a rozmixujeme na drobné kousky. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na velmi drobné kostičky, ricottu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a vše promícháme. Krok 3: Takto připravenou směsí plníme těstoviny, které naskládáme do vymazané zapékací mísy a lehce potřeme olejem. Krok 4: Poté je vložíme do trouby a zapékáme asi 20 minut při 180 °C.

TIP: Další recepty z brokolice

Zveřejněno 15. 10. 2024

Poznámka autora poslirecept

Jako náplň do těstovin se samozřejmě dají použít nejrůznější dobroty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné mušle s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpBP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné mušle s brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpBP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
těstoviny, brokolice, slanina anglická, sýr ricotta, česnek, sůl, pepř mletý, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu