Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový závin s houbami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Záviny můžeme připravit jak sladké, tak i slané. Pokud inklinujete spíše k těm slaným chutím, vyzkoušejte tento recept. Do listového těsta zabalíte kousky brambor se žampiony či sušenými houbami a upečete jako klasický závin.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 312 kJ /
1 748 kcal
Bílkoviny42,32 g
Tuky114,90 g
Vláknina11,35 g
Cholesterol 791 mg
Sodík 440 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy131,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme na kostičky nakrájené vařené brambory. Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na kostky nakrájené žampiony a orestujeme. Místo žampionů můžeme použít i uvařené sušené houby. Krok 2: Pak vše nasypeme na brambory, dochutíme solí, pepřem a kmínem. Přidáme 2 vejce a promícháme. Krok 3: Směsí pak plníme rozválené listové těsto stejně, jako když děláme klasický jablkový závin. Po naplnění zabalíme. Krok 4: Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu při 170 °C. Podáváme teplé i studené.

TIP: Další tipy na slané záviny

Zveřejněno 17. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový závin s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73n8G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový závin s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73n8G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, brambory, cibule, sádlo, žampióny, sůl, pepř mletý, kmín mletý, vejce, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu