Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kung-pao s květákem a hlívou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Kung-pao s květákem a hlívou je vegetariánská variace na tradiční asijský pokrm. Příprava je velmi snadná a rychlá a pokrm je velmi zdravý. Věřte, že i na pokrmu bez masa si skvěle pochutnáte.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 990 kJ /
476 kcal
Bílkoviny10,24 g
Tuky34,03 g
Vláknina17,84 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,20 g
Sacharidy24,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na malé růžičky, které povaříme 5 minut ve slané vodě. Krok 2: Na 2 lžicích oleje postupně opečeme květák, hlívu a arašídy a dáme bokem. Krok 3: Do pánve přidáme zbytek oleje a opečeme na proužky nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme plátky česneku a nakrájené papriky, osolíme, okořeníme, zalijeme sójovou omáčkou a podusíme, až se vydusí všechna tekutina. Krok 4: K zelenině přidáme květák, hlívu, arašídy a ještě chvilku prohřejeme.

TIP: Oblíbené pokrmy z hlívy

Zveřejněno 16. 10. 2024

Poznámka autorky Handour

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kung-pao s květákem a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vRN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kung-pao s květákem a hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vRN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, hlíva ústřičná, cibule červená, paprika čerstvá žlutá, arašídy, olej, sojová omáčka světlá, sůl, pepř mletý, česnek

Přidat fotografie receptu