Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Köttbullar

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min 60 minut příprava + 20 minut pečení na 170

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, 60 minut příprava + 20 minut pečení na 170)

Vynikající švédský pokrm Köttbullar si zamilujete doslova na první sousto. Jemné a skvěle dochucené masové kuličky v krémové omáčce a brusinkový rozvar tvoří dokonalou souhru chutí. S domácími hranolky či jemnou bramborovou kaší budou naprosto dokonalé.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 496 kJ /
2 987 kcal
Bílkoviny109,93 g
Tuky209,15 g
Vláknina14,30 g
Cholesterol 642 mg
Sodík 5,98 g
Sůl14,25 g
Sacharidy160,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso umeleme. Krok 2: Do smetany za stálého míchání nasypeme naváženou strouhanku. Krok 3: Cibuli nakrájíme a osmažíme na 1 lžíci másla. Krok 4: Do masa přidáme sůl, osmaženou cibulku, namočenou strouhanku, všechno koření a nať petrželky. Maso dobře promícháme a několikrát ho hodíme z výšky do mísy, aby se spojilo. Dáme do lednice alespoň na 15-20 minut. Můžeme nechat v lednici i přes noc. Krok 5: Z masa vytvarujeme menší kuličky. Na pánev dáme máslo, 2 lžíce oleje a zahřejeme. Do rozpáleného tuku dáme kuličky opéct z každé strany, až se zatáhnou a jsou mírně opečené. Po opečení horké kuličky z pánve vybereme, dáme do pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme 25 minut. Pánev s výpekem použijeme na omáčku. Krok 6: Na pánev s výpekem přidáme 2 lžíce másla, dvě lžíce hladké mouky a opečeme, zalijeme připraveným vývarem, nebo vodou s 1/4 bujónové kostky. Přidáme smetanu, všechno koření a sójovou omáčku. Za stálého mícháni povaříme 10 minut. Krok 7: Omáčku přecedíme přes síto a do hotové přimícháme hořčici a kousek čerstvého kvalitního másla. Necháme chvíli odpočinout, ochutnáme a případně dosolíme. Krok 8: Brusinky spolu s vodou a cukrem vaříme asi10 minut a rozšťoucháme vidličkou. Necháme vychladit. Brusinky dokonale nahradí dobrý, domácí rybízový džem. Krok 9: Podáváme buď s hranolky z trouby nebo jemnou bramborovou kaší s máslem a okurkovým salátem.

TIP: Oblíbené recepty na masové kuličky

Zveřejněno 18. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Köttbullar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJx5Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Köttbullar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJx5Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, strouhanka, smetana ke šlehání, cibule, sůl, pepř mletý, koření nové koření mleté, kardamom mletý, ořech muškátový, petrželka, máslo, olej, vývar masový, smetana na vaření, mouka hladká, omáčka sojová, máslo, ořech muškátový, pepř bílý, kardamom, koření nové koření mleté, hořčice, brusinky, voda, cukr krupice

Přidat fotografie receptu