Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Carpaccio z červené řepy

Červená řepa obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má krásnou barvu a lahodnou chuť, kterou ještě podpoříme pečením. Svěží polníček, tenké plátky pečené řepy, výborný kozí sýr a pionové oříšky tvoří úžasnou kombinaci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie656 kJ /
157 kcal
Bílkoviny10,25 g
Tuky12,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 25 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Řepy omyjeme kartáčkem a každou zvlášť umístíme do středu většího plátu alobalu. Řepy polijeme olejem a osolíme. Alobal zamotáme do měšců, balíčky dáme na plech, který vložíme do trouby. Krok 2: Řepy pečeme asi hodinu. Zda jsou hotové, zkoušíme pomocí vidličky. Upečené řepy necháme vychladnout. Krok 3: Poté je oloupeme, odřízneme spodek a celou bulvu nakrájíme na slaboučké plátky. Krok 4: Na talíř rozložíme polníček, na něj naskládáme kolečka řepy, posypeme rozdrobeným kozím sýrem a ozdobíme piniovými oříšky. Krok 5: Carpaccio před servírováním zakápneme balzamikovým octem a podle chuti osolíme a opepříme.

TIP: Další recepty s červenou řepou

Zveřejněno 21. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2wE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Carpaccio z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2wE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, olej olivový, sůl, pepř mletý, polníček, sýr kozí, ořechy piniové, ocet balsamiko

Přidat fotografie receptu