Carpaccio z červené řepy
Červená řepa obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, má krásnou barvu a lahodnou chuť, kterou ještě podpoříme pečením. Svěží polníček, tenké plátky pečené řepy, výborný kozí sýr a pionové oříšky tvoří úžasnou kombinaci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 656 kJ / 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,25 g |
Tuky | 12,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 25 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Řepy omyjeme kartáčkem a každou zvlášť umístíme do středu většího plátu alobalu. Řepy polijeme olejem a osolíme. Alobal zamotáme do měšců, balíčky dáme na plech, který vložíme do trouby.
Krok 2: Řepy pečeme asi hodinu. Zda jsou hotové, zkoušíme pomocí vidličky. Upečené řepy necháme vychladnout.
Krok 3: Poté je oloupeme, odřízneme spodek a celou bulvu nakrájíme na slaboučké plátky.
Krok 4: Na talíř rozložíme polníček, na něj naskládáme kolečka řepy, posypeme rozdrobeným kozím sýrem a ozdobíme piniovými oříšky.
Krok 5: Carpaccio před servírováním zakápneme balzamikovým octem a podle chuti osolíme a opepříme.
Zveřejněno 21. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Carpaccio z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2wE
Moje poznámka
Carpaccio z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2wE
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 minutou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 21 minutami
Plněné ořechy
Handour před 32 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 57 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Suroviny:
řepa červená,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
polníček,
sýr kozí,
ořechy piniové,
ocet balsamiko
Komentáře