Valašský bramborový řízek
Řízek nemusí být jen z masa, připravit si jej můžete také z brambor. Křupavý, dobře usmažený, bramborový řízek v trojobalu, vonící po česneku a majoránce, vás svojí chutí příjemně překvapí.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 533 kJ / 1 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,04 g |
Tuky | 16,85 g |
Vláknina | 30,12 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 282 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 179,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábáme a nastrouháme.
Krok 2: K nastrouhaným bramborám přidáme mléko, česnek, cibuli, vejce, majoránku, kmín, sůl a pepř. Vymícháme těsto, které by mělo mít hustší konzistenci, pokud je řídké, přidáme hladkou mouku.
Krok 3: Pánev vymažeme tukem. Na rozpálenou pánev vložíme jednu naběračku směsi a rozetřeme do tvaru řízku, o tloušťce 1 cm. Mírně z obou stran osmažíme. Dáme vychladnout na rošt. Takto postupně tvoříme jednotlivé řízky.
Krok 4: Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Poté je smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené řízky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Krok 5: Podáváme teplý a pokud zchladne, musíme znovu ohřát.
Zveřejněno 21. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valašský bramborový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vQA
Moje poznámka
Valašský bramborový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2vQA
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 14 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 15 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 20 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno 22. 10. 2024 09:58
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno 22. 10. 2024 09:34
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí lančmít je lepší než ten z konzervy. Stačí jen bůček a správné koření, příprava je pak snadná
Sedm skvělých retro večeří: Stále frčí lančmít, buřtguláš i krupicová kaše. Zvládne je každý a za pár korun
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety "Alfredo"
Valis před 28 minutami
Dýňová polévka
Sova1 před 31 minutami
Kakaové řezy s tvarohovo máslovým krémem
Moanka před 1 hodinou
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 14 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 14 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 14 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 14 hodinami
Holandské řízky
Milades před 15 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 18 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 18 hodinami
Suroviny:
brambory,
mléko,
česnek,
vejce,
cibule,
mouka hladká,
majoránka,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
tuk,
olej
Komentáře