Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašský bramborový řízek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vlastimir

Snadný

Řízek nemusí být jen z masa, připravit si jej můžete také z brambor. Křupavý, dobře usmažený, bramborový řízek v trojobalu, vonící po česneku a majoránce, vás svojí chutí příjemně překvapí.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 533 kJ /
1 083 kcal
Bílkoviny41,04 g
Tuky16,85 g
Vláknina30,12 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 282 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy179,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábáme a nastrouháme. Krok 2: K nastrouhaným bramborám přidáme mléko, česnek, cibuli, vejce, majoránku, kmín, sůl a pepř. Vymícháme těsto, které by mělo mít hustší konzistenci, pokud je řídké, přidáme hladkou mouku. Krok 3: Pánev vymažeme tukem. Na rozpálenou pánev vložíme jednu naběračku směsi a rozetřeme do tvaru řízku, o tloušťce 1 cm. Mírně z obou stran osmažíme. Dáme vychladnout na rošt. Takto postupně tvoříme jednotlivé řízky. Krok 4: Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Poté je smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Usmažené řízky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 5: Podáváme teplý a pokud zchladne, musíme znovu ohřát.

Zveřejněno 21. 10. 2024

Poznámka autora Vlastimir

Tento řízek lze lehce vyrobit ve stánkovém prodeji, tuto dobrůtku budou vyhledávat turisté a studenti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský bramborový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vQA

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský bramborový řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vQA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mléko, česnek, vejce, cibule, mouka hladká, majoránka, sůl, kmín celý, pepř mletý, mouka hladká, vejce, strouhanka, tuk, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu